top of page
puhalq árnydekor

OLVASNIVALÓK

JELLEMZŐ AKUSZTIKAI PROBLÉMÁK

puhalq cserélhető mennyezeti elem
  • irodai környezet: munkaképességi és koncentrációs zavarok megszüntetése​

  • ipari környezet: technológiai zajok csillapítása

  • otthoni környezet: komfortérzet javítása, zenehallgatási, filmnézés minőségének emelése

Mindhárom esetben helyszíni felmérés, műszeres mérés alapján tervezzük meg a szükséges akusztikai kezelést módját és a szükséges eszközöket. A halQ szakértő csapata jól ismeri ezeket a helyzeteket és hatékony megoldást tud nyújtani az akusztikai problémákra.

AZ AKUSZTIKA NEM VARÁZSLAT!

A nyitott tér kialakítása és a modern építészeti megoldások népszerűsége magas zaj szintet és rossz hangminőséget okozhat. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet ezeket a problémákat hatékonyan kezelni elengedhetetlen, hogy tisztázzuk a hangszigetelés és a visszhangcsökkentés közötti különbséget.

OTTHONI ZENEHALLGATÁS

zenehallgatas_minta_otthon.jpeg

Soha nem hallgattak zenét annyian a világon, mint manapság. Ám miközben az erre használt technikai eszközeink nagy fejlődésen mentek át, a zenehallgatás akusztikai környezete egyre rosszabb lett. Hiába visszük haza az értékes készülékeket, hangdobozokat, amik esetleg a bemutató teremben lenyűgöző élményt adtak, otthonunkban kiábrándítóan szólalnak meg.

OTTHONI MUNKAVÉGZÉS

otthon_modern_minta.jpeg

A hangjelenségek feldolgozását az agyunk végzi, aminek terheltsége attól is függ, mennyire tiszta, mennyire érthető az inger. Környezetünk egyre zajosabb, a városi ember ma háromszor nagyobb zajterhelésnek van kitéve, mint a múlt század közepén. Agyunknak egyre nagyobb munkába telik a hasznos információ és a zaj különválasztása. 

Itt jut nagy szerephez az akusztika, ami alapvetően befolyásolja a kommunikáció hatékonyságát, a szórakozás minőségét, de még a komfortérzetünket is. Minél több időt töltünk egy térben, annál fontosabbá válik annak akusztikája, ami az irodai munkát, vagy az otthoni pihenés hatékonyságát is nagyban meghatározza.

TERMÉKFEJLESZTÉS

halQ experiment room - Molnár Zoltán - termekfoto.eu.jpg

Rengeteget hangsúlyozzuk az egyedi termékek lehetőségét. Nem csak azért, mert imádjuk a kreativitást és büszkék vagyunk arra, hogy szinte bármit meg tudunk házon belül oldani, de minden helyiség más-más akusztikával rendelkezik. Ezért az eredmény is sokkal kedvezőbb, ha a problémát tökéletesen ismerve, az adott helyiség dizájnjához és a benne élők vagy dolgozók ízlésének megfelelő kezelést alkalmazzuk.

DESIGN MANAMENET KÜLÖNDÍJ 2023

DMD_logo_kulondij_halQ_sotet.png

Nagy örömmel jelentjük, hogy a HalQ márkánk diadalittasan hagyta el a Budapest Design Weeket, elnyerve a Design Management Díj Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának különdíját. Az esemény október 5-én, a Néprajzi Múzeumban került megrendezésre, ahol inspiráló vállalkozókkal és kreatív szakemberekkel találkozhattunk.

Ez az elismerés egy megerősítés is számunkra, hogy a design szemléletű gondolkodású vállalatok ma már nemcsak versenyelőnyt jelentenek, hanem az üzleti világ nélkülözhetetlen részeivé váltak.

esettanulmányok

egy hifi szerelmes története

Halq_Szentendre (1 of 9).jpg

A kezelendő helyiség a szokásosnál kissé nagyobb méretű és térfogatú nappali a divatos minimál lakberendezési stílusnak megfelelő kialakítással, nagy csupasz felületekkel. Családi programokon, étkezésen túl a tulajdonos magas minőségű zenehallgató rendszert is üzemeltet a szobában...

legózás a legónál

DSC07751.jpg

A LEGO budapesti irodájában egy tárgyaló kialakításánál komoly akusztikai problémákkal szembesültünk. Az egyetlen domináns elem a hosszú tárgyalóasztal volt, amelynek köré ülve a visszhang olyan erős volt, hogy a tárgyalópartnerek alig értették egymást...

bottom of page