top of page
DSC07751.jpg

LEGO projekt esettanulmány

A LEGO budapesti irodájában egy tárgyaló kialakításánál komoly akusztikai problémákkal szembesültünk. Az adott tárgyaló rendkívül nagy volt, de alig volt bútorzat, ami, ahogyan tudjuk, nem kedvez az akusztikának. Az egyetlen domináns elem a hosszú tárgyalóasztal volt, amelynek köré ülve a visszhang olyan erős volt, hogy a tárgyalópartnerek alig értették egymást. Kimentünk a helyszínre egy akusztikai szakember társaságában, hogy megmérjük a helyzetet, majd ez alapján meghatározzuk, milyen panelekre van szükség a teljes üres falburkolatra.

A terem utózengési ideje így alakult:

lego_utozengesi_ido_kezeles_elott.jpg

Az ilyen méretű és funkciójú szobákban ideális 0,6 - 0,8 másodperces értéknél jóval magasabbat, jellemzően 1,5 sec értéket mértünk.

Az akusztikai szakember számos mérést végzett, figyelembe véve a tárgyaló méretét, formáját és anyagait. Az eredmények alapján megállapítottuk, hogy a visszhang csökkentése érdekében panelekre van szükség a falakon. Ezáltal a hanghullámok jobban elnyelődnek, és csökkenek a visszaverődések. A Dessin Design Kft.-vel együttműködve kidolgoztunk egy dizájnt, amely nemcsak az akusztikai igényeket elégítette ki, hanem illeszkedett a tárgyaló elegáns és modern stílusához is.

DSC07733.jpg

Az eredmény lenyűgöző volt. Az újonnan telepített panelek nemcsak vizuálisan vonzóvá tették a tárgyalót, de jelentős javulást is hoztak az akusztikában. A visszhangos hangok szinte teljesen eltűntek, így a tárgyalóban ülők könnyedén kommunikálhattak egymással. Az ügyfeleink elégedetten távoztak, és úgy éreztük, hogy sikeresen megoldottuk a LEGO irodájának akusztikai problémáját.

Az akusztikai dekorációs kezelés a Dessin Design terve alapján készült.

 

Reméljük, hogy ez az esettanulmány inspirációt nyújt számodra, ha hasonló kihívásokkal szembesülsz az akusztikával kapcsolatban. Ha bármilyen további kérdésed van, nyugodtan keress minket!

akusztikai felmérés - belsőépítészeti tervezés - egyedi gyártás - kivitelezés - ellenőrző mérés

Vannak kész termékeink, de az igazán tuti eredményt akkor érjük el, ha egy jól bevált folyamatot követünk. Szakértő csapatunk hangmérnöke a helyszínen felméri és jegyzőkönyvben rögzíti az akusztikai állapotot és javaslatot is tesz a helyzet javítására, konkrétan melyik anyagból hova és milyen mennyiség szükséges a megfelelő csillapítás elérése érdekében. Ha szükséges, belsőépítész kollégáink is bevethetőek, de sok esetben pont a te belsőépítészed javasol majd valamilyen akusztikai megoldást.
 

Az egyedi tervek alapján gyártunk, telepítünk és ami a legfontosabb, ellenőrizzük az elért eredményt!

bottom of page