top of page
Halq_Szentendre (1 of 9).jpg

egy hifi szerelmes története...

A kezelendő helyiség a szokásosnál kissé nagyobb méretű és térfogatú nappali a divatos minimál lakberendezési stílusnak megfelelő kialakítással, nagy csupasz felületekkel. Családi programokon, étkezésen túl a tulajdonos magas minőségű zenehallgató rendszert is üzemeltet a szobában. 

Halq_Szentendre (8 of 9).jpg

A legfőbb probléma a csupasz, nagy méretű, akusztikailag kemény felületek által létrehozott magas, bőven 1 másodperc feletti utózengési idő volt, ami alaposan lerontotta a zenehallgatási élményt és beszélgetések közben a beszédérthetőséget. Ezt a paramétert igyekeztünk leszorítani az ilyen helyiségekben ideális 0,6 - 0,7 másodperces értékre. Az egyik legnagyobb, összefüggő visszaverő felületet kezeltük 2 rétegű halQ panelekkel, a beltérhez illeszkedő és a tulajdonos által elvárt fehér színű kivitelben. Már az első rész (háromszög alakú falsík) felhelyezését követően is azt a visszajelzést kapjuk, hogy hallható, érezhető javulás. A munka befejezése után akusztikai szakember visszamérte a teret:

a helyiség utózengési idejének változását szemléltető ábrát az akusztikai korrekció előtt mérve:

csaladi_haz_akusztikai_kezeles_elott.jpg

a helyiség utózengési idejének változását szemléltető ábrát az akusztikai korrekció után mérve:

csaladi_haz_akusztikai_kezeles_utan.jpg

 

A változás igen látványos és hallható is.

 

A kezelés eredményeként elértük az ideális utózengési időt a hallható frekvencia tartomány nagy részén. A mért akusztikai paraméterek egyértelmű javulása mellett az ott lakó család is nagymértékű változásról számolt be, a zenehallgatás közbeni szubjektív hangminőség és a komfortérzet is nagyot javult.

 

Ekkor hangzott el a megrendelő szájából: "most már nem csak nézzük, halljuk is a TV-t"

Reméljük, hogy ez az esettanulmány inspirációt nyújt számodra, ha hasonló kihívásokkal szembesülsz az akusztikával kapcsolatban. Ha bármilyen további kérdésed van, nyugodtan keress minket!

akusztikai felmérés - belsőépítészeti tervezés - egyedi gyártás - kivitelezés - ellenőrző mérés

Vannak kész termékeink, de az igazán tuti eredményt akkor érjük el, ha egy jól bevált folyamatot követünk. Szakértő csapatunk hangmérnöke a helyszínen felméri és jegyzőkönyvben rögzíti az akusztikai állapotot és javaslatot is tesz a helyzet javítására, konkrétan melyik anyagból hova és milyen mennyiség szükséges a megfelelő csillapítás elérése érdekében. Ha szükséges, belsőépítész kollégáink is bevethetőek, de sok esetben pont a te belsőépítészed javasol majd valamilyen akusztikai megoldást.
 

Az egyedi tervek alapján gyártunk, telepítünk és ami a legfontosabb, ellenőrizzük az elért eredményt!

bottom of page