top of page

Rengeteget hangsúlyozzuk az egyedi termékek lehetőségét. Nem csak azért, mert imádjuk a kreativitást és büszkék vagyunk arra, hogy szinte bármit meg tudunk házon belül oldani, de minden helyiség más-más akusztikával rendelkezik. Ezért az eredmény is sokkal kedvezőbb, ha a problémát tökéletesen ismerve, az adott helyiség dizájnjához és a benne élők vagy dolgozók ízlésének megfelelő kezelést alkalmazzuk.

Azért néha mégis jó olyan kész megoldásokat ajánlani, amik bővíthetőek vagy többször előforduló esetekre nyújtanak megoldást. Ilyenkor elvonulunk a gyártó és kísérletező sarkunkba. Rajzolunk, mérünk, vágunk, fúrunk-faragunk és végezetül ilyen és ehhez hasonló termékek pottyannak ki:

 

dehalq_gif_panelek_akusztika.gif

Itt még nincs vége a feladatnak, hiszen, ha valami merőben új változtatást eszközöltünk egyből küldjük is a prototípusokat hangmérnökünkhöz. A LuxAudio hangmérnöke Papp László elvégzi a szükséges méréseket és megosztja velünk, hogy milyen esetekben, helyiségekben lehet hasznos legújabb termékünk.

A cserélhető előlappal rendelkező dehalQ paneleinknél például az alábbi információkat kaptuk: 

dehalq_akusztikai_meres_eredmenyek.jpg

A különbség 400 Hz alatt jelentős. Míg a vékonyabb lapok ott meredeken csökkenő elnyelést produkálnak, az 5 cm ásványgyapottal kiegészített szerkezet még 100 Hz környékén is 0,4 elnyelési tényezővel bír, dupla vastagság esetén az érték 0,55, ami igen szép teljesítmény.

 

A díszrács hatása látható a görbéken, 250 Hz felett nagyjából 5-10 százalékkal rontja a panelek elnyelési képességét, ami bőven vállalható a barátságosabb, esztétikusabb kinézet érdekében.

A két megoldás lehetséges alkalmazási területe eltérő. A vékonyabb lapok elsősorban beszédhang és középsávos zörejek csillapítására alkalmasak, ezért inkább irodai környezetben ajánlhatók. Az új szélessávú panelek zenehallgató és moziszobákban is eredményesen használhatók körültekintő tervezés után.

bottom of page