top of page

ÍGY DOLGOZUNK!

akusztikai felmérés - belsőépítészeti tervezés - egyedi gyártás - kivitelezés - ellenőrző mérés

Vannak kész termékeink, de az igazán tuti eredményt akkor érjük el, ha egy jól bevált folyamatot követünk. Szakértő csapatunk hangmérnöke a helyszínen felméri és jegyzőkönyvben rögzíti az akusztikai állapotot és javaslatot is tesz a helyzet javítására, konkrétan melyik anyagból hova és milyen mennyiség szükséges a megfelelő csillapítás elérése érdekében. Ha szükséges, belsőépítész kollégáink is bevethetőek, de sok esetben pont a te belsőépítészed javasol majd valamilyen akusztikai megoldást.

Az egyedi tervek alapján gyártunk, telepítünk és ami a legfontosabb, ellenőrizzük az elért eredményt!

puhalq irodai álmennyezet

AKUSZTIKAI TULAJDONSÁGOKRÓL

Nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy érzékeljük környezetünk akusztikai problémáit. A jelenleg divatos, minimál belsőépítészeti stílus sajnos azzal is jár, hogy az épített modern terek sokkal zengőbbek lettek, mint a könyvespolcokkal, bútorokkal, puha textíliákkal megtöltött régebbi lakószobák. Mindenki hallja a magas háttérzajt, a helyiségek túlzott zengését, durva visszhangosságát, de bármennyire is zavarnak minket ezek a jelenségek, általában nem tudjuk megállapítani a hiba forrását és hogy azt miként szüntessük meg. Akusztikai szakértő bevonásával pontos kiinduló adatokhoz juthatunk, amik alapján nagy biztonsággal tervezhető meg a szükséges akusztikai kezelés. Ám hogy a kezelést milyen eszközökkel valósítjuk meg, annak eldöntéséhez ismernünk kell a lehetséges eszközök, panelek, anyagok akusztikai jellemzőit.

Az általunk gyártott és forgalmazott halq panelek akusztikai viselkedését szakember bevonásával vizsgáltuk meg, így a panelek használatánál nem kell találgatni, az elérhető akusztikai hatás pontosan kiszámolható.

Az akusztikai panelek legfőbb jellemzője a hangelnyelő képesség, melyet általában százalékos értékkel, vagy 0,0 és 1,0 közötti arányszámmal adnak meg. Az 1,0 (100 %) érték annyit jelent, hogy a vizsgált panel a hangenergia teljes egészét elnyeli, nem engedi visszaverődni a kezelt falról. (Ilyen ideális panelek nem léteznek.) A 0,0 (0 %) érték az akusztikai tükörre jellemző, ami a hangenergia teljes egészét visszaveri a helyiség felé (ilyen pl. a csupasz vasbeton fal). Minél magasabb számot látunk a panelek adatlapján, annál magasabb az elnyelő képességük. A halQ panelek elnyelő képessége a felhasznált rétegek mennyisége és a hangfrekvencia függvényében:

halq_akusztikai_felmeres_eredmeny.png

A panelek már egyetlen 9 mm vastagságú réteg esetében is igen magas, 70 százalékos elnyelést produkálnak az emberi beszédhang sávjában. A rétegszám növelésével az elnyelés mértéke a magasabb hangoknál érdemben nem változik, de a mélyebb hangoknál sokat javul. A csillapítandó zaj frekvenciájától függ, milyen rétegszámot kell alkalmaznunk, ezt a helyszíni mérések magabiztosan kimutatják irodákban, lakószobákban, ipari környezetben is.

 

A helyiségek ideális utózengési ideje a helyiség méretétől és funkciójától függ, szakértőnk ezt minden esetben meghatározza. Az ideális és a valós utózengési idő közötti különbségből következik a szükséges kezelés mértéke, az elnyelő felület nagysága és a panelek vastagsága.

Helyszíni felmérés után részletes leírást adunk az aktuális akusztikai helyzetről és a szükséges kezelésről, felsorolva a beépítendő eszközöket és azok elhelyezési módját.

A folyamatban nincs találgatás, nincs bizonytalanság, az elérhető akusztikai hatást garantáljuk.

puhalq cserélhető mennyezeti elem
bottom of page