top of page
puhalq  hullámos zajcsökkentő panel

CSENDET!

Gyors tipp – Ha beköltöztetek az új irodába vagy elfoglaltátok az új otthonotokat, ami gyönyörű modern, minimalista dizájnban készült, de visszhangos és áthallatszik minden, akkor ezen a helyzeten vagy a költözés vagy az akusztikai panelek tudnak segíteni.

Jellemző akusztikai problémák

  • irodai környezet: munkaképességi és koncentrációs zavarok megszüntetése​

  • ipari környezet: technológiai zajok csillapítása

  • otthoni környezet: komfortérzet javítása, zenehallgatási, filmnézés minőségének emelése

Mindhárom esetben helyszíni felmérés, műszeres mérés alapján tervezzük meg a szükséges akusztikai kezelést módját és a szükséges eszközöket. A halQ szakértő csapata jól ismeri ezeket a helyzeteket és hatékony megoldást tud nyújtani az akusztikai problémákra.

A halQ panelek előnyei:

  • hatékony akusztikai paraméterek, 0,5 – 0,75 hangelnyelési tényező, ami eléri, de meg is haladja a szokványos akusztikai eszközök értékeit

  • környezetbarát, tűzálló, páraálló, újrafeldolgozott műanyag alapanyag

  • kis tömeg, a szokványos ásványgyapotos panelekhez (6-8 kg) képest fele akkora súly (3 kg)

  • könnyű kezelhetőség, széles szín- és formaválaszték

egyszerű telepítés, akár ragasztással is rögzíthető

OTTHONI NYUGALOM

A hangjelenségek feldolgozását az agyunk végzi, aminek terheltsége attól is függ, mennyire tiszta, mennyire érthető az inger. Környezetünk egyre zajosabb, a városi ember ma háromszor nagyobb zajterhelésnek van kitéve, mint a múlt század közepén. Agyunknak egyre nagyobb munkába telik a hasznos információ és a zaj különválasztása. 

Itt jut nagy szerephez az akusztika, ami alapvetően befolyásolja a kommunikáció hatékonyságát, a szórakozás minőségét, de még a komfortérzetünket is. Minél több időt töltünk egy térben, annál fontosabbá válik annak akusztikája, ami az irodai munkát, vagy az otthoni pihenés hatékonyságát is nagyban meghatározza.

lakoszoba_akusztikai_kezeles_utan.jpg

HIFI SZERELMESEINEK

Soha nem hallgattak zenét annyian a világon, mint manapság. Ám miközben az erre használt technikai eszközeink nagy fejlődésen mentek át, a zenehallgatás akusztikai környezete egyre rosszabb lett. Hiába visszük haza az értékes készülékeket, hangdobozokat, amik esetleg a bemutató teremben lenyűgöző élményt adtak, otthonunkban kiábrándítóan szólalnak meg.

puhalq cserélhető mennyezeti elem

EGYEDI PROJEKTEK

akusztikai felmérés - belsőépítészeti tervezés - egyedi gyártás - kivitelezés - ellenőrző mérés

Vannak kész termékeink, de az igazán tuti eredményt akkor érjük el, ha egy jól bevált folyamatot követünk. Szakértő csapatunk hangmérnöke a helyszínen felméri és jegyzőkönyvben rögzíti az akusztikai állapotot és javaslatot is tesz a helyzet javítására, konkrétan melyik anyagból hova és milyen mennyiség szükséges a megfelelő csillapítás elérése érdekében. Ha szükséges, belsőépítész kollégáink is bevethetőek, de sok esetben pont a te belsőépítészed javasol majd valamilyen akusztikai megoldást.

Az egyedi tervek alapján gyártunk, telepítünk és ami a legfontosabb, ellenőrizzük az elért eredményt!

bottom of page